Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Bening Bayam

Spinazie en mais in een kruidige runderbouillon


Ingrediënten:

- 300 gr. spinazie
- 100 gr. wortel
- 5 dl. runderbouillon
- 2 maiskolven
- 7 sjalotten
- 1 tomaat
- 4 cm. temu kunci
- 2 daun salam
- 1 theelepel suiker
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de sjalotten in ringen, de wortel in ronde plakjes en snijd de tomaat in partjes. Snijd de maiskolven in schijven van ca. 2 cm. dik. Kneus de temu kunci. Was de spinazie grondig en laat het uitlekken. Breng de bouillon aan de kook samen met de sjalotten, temu kunci en daun salam tot het geurig begint te ruiken. Voeg de wortels en mais toe en kook dit tot het gaar is. Voeg dan de tomaten, suiker en het zout toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Voeg de spinazie toe en laat het koken tot het beetgaar is. Warm serveren.

Sayur Bening Bayam