Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Bakso Ikan Kembung

Vissoep met groente en visballetjes


Ingrediënten:

- 200 gr. wortels
- 100 gr. sperziebonen
- 1 ltr. visbouillon
- 3 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- 1 takje selderie
- 1 eetlepel zout
- 1 theelepel peper

Visballetjes:

- 200 gr. makreel
- 2 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- 3 eetlepels bloem
- halve theelepel zout
- halve theelepel peper

Bereiding:

Breng de bouillon zachtjes aan de kook. Doe, voor de visballetjes, de 2 teentjes knoflook en het makreelvlees in de blender en maal dit fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes, meng dit met de vis, bloem, zout en peper en vorm hiervan kleine balletjes. Kook de balletjes in de bouillon totdat ze gaan drijven. Haal ze uit de bouillon en laat ze helemaal uitlekken en afkoelen. Verhit een beetje olie en bak de balletjes rondom mooi bruin.

Snijd de wortels in schuine plakjes, breek de sperziebonen in stukken, snijd de lente-ui in ringen en snijd de selderie klein. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en pers de knoflook hierboven uit. Voeg de wortels, sperziebonen en visballetjes toe en kook de groente beetgaar. Bestrooi de soep met de lente-ui en selderie, breng het op smaak met zout en peper en dien de soep heet op.

Sop Bakso Ikan Kembung