Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Goreng Bungkus Telor

Gebakken rijst met gehakt in een bakje van ei


Ingrediënten:

- 400 gr. gekookte rijst
- 250 gr. rundergehakt
- 2 eieren
- 6 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 lente-ui
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper
- olie

Flensjes:

- 4 eieren
- 4 eetlepels water
- 2 eetlepels bloem
- kwart theelepel zout

Bereiding:

Bak het gehakt rul, pers de knoflook uit en snijd de sjalotjes, lomboks en lente-ui in ringen. Klop de twee eieren los. Verhit een beetje olie en fruit de sjalotjes en knoflook tot het gaat geuren. Voeg het gehakt toe en schep het goed door. Doe de ketjap, lomboks, lente-ui, peper en zout er bij en bak alles even door. Voeg de rijst en de losgeklopte eieren toe en bak tot het ei is gestold. Kluts de 4 eieren en kluts het water, bloem en zout erdoor tot een dun beslag zonder klontjes en bak hiervan flensjes.

Leg een flensje in een vierkant bakje met opstaand randje en laat het flensje over de rand hangen. Leg op elk flensje een aantal eetlepels nasi en vouw het dicht. Leg een bord op het bakje en draai het om zodat je de vouwnaden niet ziet. Snijd de bovenkant diagonaal in vanuit de hoeken en sla de flapjes open zodat je de nasi kunt zien. Vul op deze manier alle flensjes met nasi.

Nasi Goreng Bungkus Telor