Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Tahu

Gestoofde tofu met aardappel en eieren in een ketjapsaus


Ingrediënten:

- 5 dl. water
- 1 tahu
- 1 grote aardappel
- 1 tomaat
- 4 hardgekookte eieren
- 3 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 5 eetlepels ketjap manis
- nootmuskaat
- peper
- zout
- olie

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- 1 eetlepel ketumbar

Bereiding:

Ontvel de tomaat en snijd het in stukken. Snijd de tahu en aardappel in blokjes en frituur ze afzonderlijk van elkaar goudbruin in hete olie, laat de blokjes uitlekken. Snipper de sjalotjes, knoflook en djahe en maal de bumbu tot een pasta. Verhit 3 eetlepels olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagels en het kaneelstokje tot het begint te geuren. Voeg de tomaat toe en bak het kort door. Voeg de tahu, aardappel en de hardgekookte eieren toe en schep het goed door. Doe het water en de ketjap manis er bij en breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Breng het aan de kook en laat de saus een beetje inkoken.

Smoor Tahu