Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Ikan Kecombrang

Pittige soep met makreel en stervrucht


Ingrediënten:

- 1 kg. makreel
- 7,5 dl. water
- 8 rode lomboks
- 10 belimbing wuluh
- 2 knoppen kecombrang
- 3 serehstengels
- 3 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 daun salam
- 1 cm. djahe
- 1 cm. laos
- 1 eetlepel asemwater
- zout naar smaak
- suiker naar smaak

Bereiding:

Snijd de makreel in moten. Snijd de lomboks, kecombrang, sereh, sjalotten en knoflook fijn. Snijd de belimbing wuluh in stukken. Fruit de sjalotten, knoflook en de lomboks tot het gaat geuren. Doe de sereh, djahe, laos en daun salam er bij en bak alles even mee. Voeg de makreel toe en schep het geheel voorzichtig door. Schenk het water er bij en breng het aan de kook. Voeg dan de belimbing wuluh en het asemwater toe en breng het geheel opnieuw aan de kook tot de vis gaar is.

Sop Ikan Kecombrang