Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lidah Masak Ketjap

Rundertong met aardappels in een ketjapsaus


Ingrediënten:

- 1 rundertong
- 300 gr. aardappels
- 5 dl. runderbouillon
- 2 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 kaneelstok
- 2 cm. djahe
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 2 eetlepels margarine

Bereiding:

Maak de rundertong schoon, kook het gaar en snijd het daarna in plakken van 1 cm. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en frituur ze gaar en bruin, laat ze uitlekken. Snipper de ui en de knoflook, kneus de djahe en snijd de tomaten in blokjes. Smelt de margarine en fruit de knoflook en ui. Doe de plakken tong er bij en bak tot ze van kleur veranderen. Voeg de peper, zout, kaneel, ketjap manis, suiker en de bouillon toe en kook totdat de saus is ingedikt. Voeg de aardappels en tomaten toe en schep het geheel goed door. Serveer warm.

Lidah Masak Ketjap