Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Laksa Penang

Soep met makreel, eiermie en ananas


Ingrediënten:

- 150 gr. dikke eiermie
- 250 gr. makreel
- 5 dl. water
- 1 rode ui
- 1 rode lombok
- 3 gekookte eieren
- halve komkommer
- paar schijven ananas
- 1 eetlepel asempasta
- paar muntblaadjes
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels suiker

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 3 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 1 serehstengel
- 3 cm. kunyit
- halve theelepel trassi

Bereiding:

Snijd de eieren in partjes. Snijd de lombok in ringen. Snijd de ananas en komkommer in stukjes. Snijd de ui in halve ringen. Kook de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de vis in het water gaar, haal het vlees van de graten en kook de graten nog een half uur, zeef de bouillon. Snijd de ingrediënten voor de bumbu fijn, maal het tot een pasta en voeg dit toe aan de bouillon. Breek het visvlees in stukjes en doe dit terug in de bouillon. Doe de gekookte mie in een kom, schenk de bouillon er over en serveer met ei, lombokringen, stukjes ananas, komkommer, rode ui en munt.

Laksa Penang