Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Lapis Keju

Taart in drie lagen met zoete botercreme en geraspte kaas


Ingrediënten:

- 200 gr. suiker
- 150 gr. boter
- 100 gr. geraspte kaas
- 80 gr. bloem
- 20 gr. melkpoeder
- 15 eidooiers
- 6 eiwitten
- 1 eetlepel rum
- halve theelepel vanille
- extra geraspte kaas

Frosting:

- 250 gr. poedersuiker
- 250 gr. zachte boter
- 2 eetlepels heet water
- 1 theelepel vanille-extract

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden C. Klop de boter romig. Klop de eidooiers, eiwitten, suiker, vanille en rum schuimig. Voeg de gezeefde bloem, melkpoeder, geraspte kaas en zachte boter toe en roer alles goed door elkaar tot een egaal deeg. Verdeel het deeg in drieën. Beboter een vierkant bakblik van 20 x 20 cm. en 3 cm. hoog en bak in totaal drie cakes. Laat de lagen afkoelen op een bakplaat.

Maak ondertussen de frosting door de zachte boter te mixen tot het een luchtig geheel is geworden. Voeg daar al mixend beetje bij beetje de poedersuiker aan toe tot het goed gemengd is. Voeg dan het hete water en vanille-extract toe en meng het goed door. Bestrijk een cake met wat frosting en besprenkel het met wat extra geraspte kaas. Leg hier de tweede cake op en besmeer deze ook met botercrème en extra geraspte kaas. Leg de derde cake er op, besmeer het bovenop en rondom met frosting en bestrooi het geheel met geraspte kaas.

Kue Lapis Keju