Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bakwan Cumi Bumbu Kunyit

Gefrituurde, krokante inktvisringen met citroenbasilicum


Ingrediënten:

- 150 gr. inktvis
- 3 eetlepels bloem
- 3 takjes daun kemangi
- 1 theelepel zout
- olie om te frituren

Bumbu:

- 4 sjalotten
- 2 rode lomboks
- 1 teentje knoflook
- 2 cm. kunyit
- halve theelepel ketumbar

Bereiding:

Snijd de inktvis in dunne ringen. Rits de blaadjes van de takjes en snijd de daun kemangi klein. Meng de inktvisringen met zout, bloem en kemangi. Schil de kunyit en snijd het fijn. Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en meng dit goed met de inktvisringen. Zet het een half uur in de koelkast. Verhit olie en frituur de inktvisringen goudbruin en droog.

Bakwan Cumi Bumbu Kunyit