Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pempek Ikan Kembung

Gefrituurde viskoekjes met zoetzure hete saus


Ingrediënten:

- 500 gr. makreel
- 150 gr. bloem
- 1 dl. dikke santen
- 5 sjalotten
- 1 ei
- 2 eetlepels tapiocameel
- aromat
- peper
- zout

Bereiding:

Snijd de sjalotten in dunne ringen. Pureer de vis tot een gladde massa. Doe de santen er bij en meng het goed door. Breng dit op smaak met peper, zout en aromat. Roer het ei en de sjalotten er door. Roer het tapiocameel er door en beetje bij beetje de bloem, totdat het niet meer aan de handen kleeft. Vorm hier platte koeken van, bestrooi ze met bloem en klop het te veel aan bloem er af. Verhit ruim olie en frituur de koeken mooi bruin en gaar. Serveer het geheel met Saus Pempek.

Pempek Ikan Kembung