Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Abon Ikan Tongkol

Drooggebakken pittige tonijn in kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. tonijn
- 2,5 dl. santen
- 10 daun djeruk purut
- 2 serehstengels

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 5 rode rawits
- 5 teentjes knoflook
- 5 cm. laos
- 3 cm. djahe
- 1 eetlepel ketumbar
- 2 eetlepels suiker
- peper
- zout

Bereiding:

Stoom de tonijn gaar en rafel het met twee vorken uit elkaar. Snijd de nerf uit de daun djeruk purut en snijd ze daarna heel klein. Kneus de serehstengels. Snipper de sjalotjes, knoflook en rawits. Schil de laos en djahe en snijd ze fijn. Rooster de ketumbar in een droge koekenpan. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in wat olie totdat het gaat geuren. Voeg de sereh en de daun djeruk purut toe en schep het goed door. Doe de tonijn en de santen er bij en laat het stoven tot het gerecht droog is, af en toe omscheppen.

Abon Ikan Tongkol