Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Lado

Sambal op basis van tomaat, zoute visjes en petehbonen


Ingrediënten:

- 200 gr. rode lomboks
- 2 dl. santen
- 10 petehbonen
- 5 roma tomaten
- 5 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 3 cm. djahe
- 1 daun kunyit
- 3 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 3 eetlepels ikan teri
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de lomboks, tomaten, knoflook en de ui fijn. Schil de djahe en snijd het fijn. Maal de lomboks, tomaten, djahe, knoflook en de ui tot een pasta. Snijd de petehbonen in reepjes. Fruit de pasta in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de overige ingrediënten toe en bak alles op een laag vuur tot de gewenste dikte. Verwijder de bladeren en bewaar de sambal in een afsluitbare pot in de koelkast.

Sambal Lado