Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Tanak

Sambal van zoute visjes en petehbonen met kokosmelk


Ingrediënten:

- 100 gr. ikan teri
- 5 dl. santen
- 20 petehbonen
- 3 serehstengels
- 5 daun djeruk purut
- 1 daun kunyit

Bumbu:

- 200 gr. rode lomboks
- 10 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 1 cm. djahe
- 1 cm. kunyit
- 2 cm. laos
- zout

Bereiding:

Splits de petehbonen en kneus de serehstengels. Schil de djahe, kunyit en laos en snijd ze fijn. Snipper de lomboks, sjalotjes en knoflook. Maal de bumbu tot een pasta. Breng de santen aan de kook met de sereh, daun djeruk purut en de daun kunyit. Voeg de bumbu toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg de petehbonen en de ikan teri toe en stoof de sambal op een laag vuur tot de meeste vocht is verdampt, roer wel af en toe door. Verwijder de bladeren en de sereh voor het serveren.

Sambal Tanak