Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Taliwang

Geroosterde kip met een kruidige saus

Ayam Taliwang | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kip
- 2 dl. water
- 2 eetlepels limoensap
- halve theelepel zout
- 1 eetlepel olie

Bumbu:

- 7 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 4 rode lomboks
- 2 cm. kencur
- 1 theelepel trassi
- 1 tomaat
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Verdeel de kip in stukken, wrijf deze in met limoensap en zout en laat het een half uur intrekken. Snijd de bumbu fijn en wrijf het fijn in een vijzel. Verhit de olie in een wok en fruit hier de bumbu gedurende 2 min. in en voeg dan de kip en het water toe. Stoof de kip zachtjes een half uurtje en rooster de kip daarna op een houtskoolvuurtje lekker bruin. Serveer met de saus erover. Lekker met witte rijst.

Ayam Taliwang