Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Tahu Pong Komplit

Gefrituurde tahu en garnalenkoekjes met een hete saus

Tahu Pong Komplit | Indonesisch-Culinair.nl


IngrediŽnten:

- 1 blok tahu
- 4 hardgekookte eieren
- 3 eetlepels bawang goreng
- zout
- olie

Gimbal Udang:

- 125 gr. bloem
- 100 gr. garnalen
- 2 dl. water
- 2 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- peper
- zout

Saus:

- 3 dl. water
- 10 groene rawits
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels petis udang
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel gula merah
- zout
- olie

Bereiding:

Verhit ruim olie. Snijd de tahu in blokjes en frituur ze goudbruin. Laat het goed uitlekken. Pel de hardgekookte eieren en frituur ze goudbruin.

Pers voor de Gimbal Udang de knoflook. Snijd de lente-ui in dunne ringen en meng dit met de bloem, knoflook, peper en zout. Roer het water hier beetje bij beetje door tot je een glad beslag krijgt. Verhit een laagje olie in een koekenpan. Neem een garnaal en leg het in de hete olie. Giet een opscheplepel beslag op de garnaal en bak het koekje aan beiden kanten mooi bruin. Maak het beslag en de garnalen op deze manier op.

Pers voor de saus de knoflook en stamp de rawits fijn. Fruit de knoflook en voeg de rawitpasta toe. Voeg de petis, ketjap, suiker en zout toe en bak het even door. Schenk dan het water er bij en breng het geheel aan de kook. Kook de saus in tot de gewenste dikte.

Snijd de gefrituurde eieren in vieren. Leg die samen met de gefrituurde tahu op een schaal. Leg de gimbal udang er bij en schenk de saus over het gerecht. Strooi de bawang goreng over het geheel.

Tahu Pong Komplit
Download het recept
Moment geduld!