De laatste 5 recepten
Ayam Panggang Klaten Dua
Soto Lamongan
Telor Dadar Warteg
Sateh Bistik Bumbu Kelapa
Tempeh Penyet Dua
Blijf altijd op de hoogte!
Ontvang nieuwe recepten in je inbox!
Vind de lekkerste recepten!
Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.
Sambal Goreng Tahu Udang Peteh
Gebakken tahu met garnalen en petehbonen in een kokossaus
Ingrediënten:
- 250 gr. gepelde garnalen
- 1 dl. santen
- 2 blokken tahu
- 20 petehbonen
- 4 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 4 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- zout
- olie om te frituren
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes, frituur ze goudbruin en laat ze goed uitlekken. Snijd de sjalotten en knoflook in dunne plakjes. Hak de lomboks fijn en kneus de serehstengel. Fruit in een beetje olie de knoflook, sjalotten, lomboks, sereh en daun salam tot het begint te geuren. Voeg de garnalen, tahu, petehbonen en zout naar smaak toe en bak het even goed door. Voeg de santen toe, stoof de garnalen gaar en laat de saus goed inkoken.
Sambal Goreng Tahu Udang Peteh

