Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Godog

Pittige bamisoep met kip en groente


Ingrediënten:

- 500 gr. kip
- 250 gr. eiermie
- 100 gr. witte kool
- 4 dl. water
- 1 aardappel
- 1 tomaat
- 2 lente-uitjes
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 3 eetlepels ebi
- 4 eetlepels bawang goreng
- 1 eetlepel ketjap manis
- olie

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- peper
- zout

Bereiding:

Stoom de aardappel gaar en snijd het in stukken. Kneus de serehstengels en rooster de ebi. Snijd de kool en de tomaat klein en snijd de lente-uitjes in ringen. Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit de helft tot het gaat geuren. Voeg de sereh en de daun salam toe en bak het even mee. Voeg de kip toe en bak tot de kip van kleur veranderd is. Schenk het water er bij en kook de kip gaar. Haal het vlees van de botten en rafel het uit elkaar. Stamp de geroosterde ebi fijn en bak dit met de rest van de bumbu tot het gaat geuren. Voeg de kool en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de mie toe aan de bouillon en kook het gaar. Voeg de tomaat, aardappel, kip en de ketjap toe en roer het geheel goed door. Laat de bouillon even trekken. Strooi de lente-uitjes en de bawang goreng over de soep en serveer het meteen.

Mie Godog