Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Goreng Peteh

Gebakken rijst met kool en petehbonen

Nasi Goreng Peteh | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Voletta


Ingrediënten:

- 500 gr. gekookte rijst
- halve spitskool
- 10 petehbonen
- 3 tomaten
- 3 eieren
- 2 eetlepels ketjap manis
- 5 eetlepels olie
- bawang goreng
- peper
- zout

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 6 petehbonen
- 1 theelepel trassi
- zout

Bereiding:

Snijd de kool in dunne repen en de tomaten in plakjes. Kluts de eieren met peper en zout naar smaak los en bak hier een omelet van. Snijd de omelet in dunne reepjes en houd het apart. Snipper de sjalotjes, lomboks, knoflook en de 6 petehbonen fijn en maal de bumbu tot een pasta. Fruit de bumbu in de olie totdat het gaat geuren. Voeg de ketjap, kool en de petehbonen toe en bak het al omscheppend tot de kool beetgaar is. Voeg de rijst toe en bak die al roerend goed warm. Bestrooi de nasi met bawang goreng en reepjes omelet en schik de plakjes tomaat er omheen.

Nasi Goreng Peteh