Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Kepala Ikan Dua

Vissenkop gestoofd in een pittige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 grote vissenkop
- 8 dl. dikke santen
- 3 rode lomboks
- 3 groene lomboks
- 2 belimbing wuluh
- 1 serehstengel
- 3 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- sap van 1 limoen
- selderie naar smaak
- bawang goreng
- olie

Bumbu:

- 4 teentjes knoflook
- 4 lente-uitjes
- 5 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 1 cm. laos
- halve theelepel ketumbar

Bereiding:

Snijd de belimbing wuluh in stukken en kneus de serehstengel. Snipper de lomboks, knoflook en lente-uitjes. Schil de kunyit, djahe en laos en snijd ze fijn. Wrijf de vissenkop in met limoensap en zout en plaats het voor 15 min. in de koelkast. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in wat olie tot het begint te geuren. Voeg de daun salam, daun djeruk purut en de sereh toe en bak het al roerend goed door. Voeg de vissenkop en de lomboks toe en bak dit even mee. Voeg de santen en belimbing toe en breng het geheel aan de kook. Laat het zachtjes stoven en bestrooi het geheel met selderie en bawang goreng voor het serveren.

Gulai Kepala Ikan Dua