Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Udang

Soep met garnalen, zure stervrucht en aardappel


Ingrediënten:

- 500 gr. garnalen
- 250 gr. aardappelen
- 1,25 dl. bouillon
- 10 belimbing wuluh
- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 3 lente-uitjes
- 3 cm. djahe
- 2 stengels selderie
- 2 eetlepels bawang goreng
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel margarine
- 3 theelepels zout
- halve theelepel peper

Bereiding:

Bestrooi de garnalen met zout en limoensap en laat het even staan. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de belimbing wuluh klein en snijd de lente-uitjes in ringen. Kneus de djahe en breng de bouillon met de djahe en de aardappels aan de kook. Snijd de knoflook in plakjes en snijd de sjalotten in ringen. Fruit dit in de margarine tot het begint te geuren en haal het uit de pan. Als de aardappels koken, voeg dan de garnalen, belimbing wuluh, lente-ui en peper toe en kook tot de aardappels en de garnalen gaar zijn. Voeg de gebakken knoflook en de sjalotten toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Hak de selderie fijn. Serveer de soep heet en strooi de selderie en de bawang goreng er over heen.

Sop Udang