Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Udang Jamur

Zeer pittige garnalensoep met champignons


Ingrediënten:

- 300 gr. garnalen
- 250 gr. champignons
- 1 ltr. water
- 10 rode rawits
- 10 groene rawits
- 3 serehstengels
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel zout

Bumbu:

- 3 rode lomboks
- 3 sjalotten
- 3 teentjes knoflook

Bereiding:

Snijd de champignons in plakjes en snijd het witte deel van de sereh in schuine ringen. Kook de garnalen in het water totdat ze van kleur veranderen. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in de olie totdat het gaat geuren. Voeg de champignons en de sereh toe en bak het even mee. Voeg dit alles en de rawits toe aan de garnalen. Breng de soep op smaak met het limoensap en zout.

Sop Udang Jamur