Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cumi-Cumi Pili-Pili

Gebakken inktvis in hete zoete saus met sesamzaadjes


Ingrediënten:

- 500 gr. inktvis
- 3 teentjes knoflook
- 15 pili-pili
- sap van 1 limoen
- 4 eetlepels oestersaus
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sesamolie
- 2 theelepels sesamzaadjes
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel olie

Bereiding:

Snijd de inktvis in ringen en marineer ze een half uur in het limoensap. Dep ze droog, bestrooi ze met zout en laat het een uur staan. Verhit olie en bak de inktvis kort. Pers de knoflook, maal de pili-pili fijn en rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Fruit de knoflook tot het gaat geuren, voeg de inktvis toe en schep het goed door. Voeg de pili-pili, oestersaus, honing en ketjap manis toe en roer het goed door totdat de inktvis met saus is bedekt. Strooi de sesamzaadjes er over en voeg limoensap en zout naar smaak toe.

Cumi-Cumi Pili-Pili