Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Kue Kentang

Aardappelcake met rozijnen en walnoten


Ingrediënten:

- 1 kg. aardappelen
- 300 gr. witte basterdsuiker
- 250 gr. bloem
- 200 gr. margarine
- 100 gr. rozijnen
- 50 gr. walnoten
- 4 eieren
- 2 eetlepels melkpoeder
- 1 theelepel vanille

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkant bakblik in en leg bakpapier op de bodem. Kook de aardappelen gaar en maak hier puree van. Mix de margarine samen met de suiker tot wit en romig. Mix 3 eieren er één voor één doorheen. Zeef melkpoeder, bloem en vanille en meng dit samen met de puree door het beslag. Kluts het laatste ei los en houd dit apart. Hak de walnoten fijn en voeg de helft toe aan het beslag samen met de helft van de rozijnen. Meng alles goed door tot een glad geheel. Schenk het beslag in de vorm en bestrijk het met het geklutste ei. Bestrooi de cake met de overgebleven rozijnen en walnoten en bak de cake gaar in 50 min.

Kue Kentang
Download het recept
Moment geduld!