Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kroepoek Karak

Zoute kroepoek van witte rijst


Ingrediënten:

- 500 gr. gekookte, koude rijst
- 1 eetlepel zeezout
- 1 dl. warm water
- olie om te frituren

Bereiding:

Los het zout op in warm water en kneed dit goed door de rijst. Zet een stomer klaar op het vuur en stoom de rijst ca. 20 min. Haal de rijst uit de pan en laat het iets afkoelen. Maak het fijn in een blender of maal het in de vijzel fijn (verpak de vijzel eerst in plastic). Rol het deeg uit tot een dunne, platte koek. Snijd er vierkanten van en laat ze in de oven op 90 graden drogen. Neem daarvoor ruim de tijd, ca. 2 à 3 uur. Frituur de kroepoek goudbruin zodra het gortdroog is. Laat het uitlekken op keukenpapier.

Kroepoek Karak