Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Talam Labu

Gestoomde koek in lagen met pompoen en pandansmaak


Ingrediënten:

- 500 gr. pompoen
- 75 ml. dikke santen
- 70 gr. patentbloem
- 25 gr. walnoten
- 3 eetlepels kristalsuiker
- kwart theelepel zout

Groene laag:

- 2,5 dl. dikke santen
- 40 gr. patentbloem
- 50 gr. suiker
- kwart theelepel zout
- pandanpasta naar smaak

Bereiding:

Breng een stoompan op hoog vuur aan de kook. Vet een ovenschaal in met olie. Snijd de pompoen in stukken, stoom ze gaar en pureer het. Meng de santen met de suiker, patentbloem en het zout. Verkruimel de walnoten en voeg die samen met de pompoenpuree toe aan het bloemmengsel, roer het goed door. Schenk het in de ovenschaal en stoom het 15 min.

Meng ondertussen voor de groene laag de santen met de bloem en roer het tot een gladde massa. Klop de suiker, het zout en de pandanpasta er door en roer dit tot een egaal groen beslag. Schenk het op de gele laag en stoom het 30 min. Laat de Kue Talam afkoelen en snijd het in stukken voor het serveren.

Kue Talam Labu