Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Lapis Goreng

Gefrituurde pakketjes van tofu gevuld met garnalen

Tahu Lapis Goreng | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Elisabeth Vink


Ingrediënten:

- 250 gr. gepelde garnalen
- 2 blokken tahu
- 1 lente-ui
- 2 eetlepels maïzena
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- olie om te frituren

Beslag:

- 75 gr. tarwebloem
- 1,5 dl. water
- 1 ei
- zout

Bereiding:

Snijd de tahu in plakken van 1 cm. dik. Hak de garnalen en de lente-ui fijn en meng dit goed met de maizena, peper en zout. Neem een eetlepel van het mengsel en verdeel dit op een plak tahu. Leg er een andere plak tahu bovenop en druk het goed aan. Verwerk op deze manier alle plakken. Breng een stoompan aan de kook en stoom de plakken tahu gaar. Roer de ingrediënten voor het beslag goed door elkaar en dompel de tahupakjes er in. Verhit voldoende olie, frituur de tahu goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Tahu Lapis Goreng