Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Babi Badjak

Gebakken speklapjes in sambalsaus


Ingrediënten:

- 1 kg. speklappen zonder zwoerd
- oile
- 2 uien
- 2 bouilontabletten
- 2 theelepels knoflookpasta
- 2 theelepels sambal badjak
- ketjap manis
- 1 blikje tomatenpuree
- azijn
- boter

Bereiding:

De speklappen in drie stukken snijden. Bak de speklappen zonder kruiden in de olie met een klontje boter totdat ze lekker bruin en knapperig zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Snipper de uien en fruit het in wat magarine. Doe dan de bouillonblokjes, sambal badjak en de knoflookpasta erbij en bak dit alles aan. Doe dan de speklappen erbij en de tomatenpuree. Voeg ook een scheutje ketjap manis toe en een klein scheutje azijn. Roer dit alles goed om en laat dit 15 min. pruttelen op een laag vuurtje. Roer het af en toe even om. Mocht de saus te droog gaan worden doe er dan een beetje water bij.

Babi Badjak