Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cakwe

Gefrituurde, luchtige deegstengels


Ingrediënten:

- 250 gr. bloem
- 4 dl. water
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 theelepels baking soda
- 1,5 theelepel zout
- olie

Bereiding:

Meng in een kom het water met het zout, bakpoeder en de baking soda en roer dit goed door. Meng het met de bloem en kneed alles goed door. Laat het deeg 15 tot 20 min. rusten. Kneed het deeg, vouw het een paar keer dubbel en laat het weer 15 min. rusten. Herhaal dit enkele keren totdat het deeg mooi glad en elastisch is. Rol het deeg uit, vouw het dubbel, besmeer het met wat olie tegen uitdrogen en wikkel het in huishoudfolie. Laat het deeg ca. 3 uur rusten.

Haal het deeg uit de kom en rol het uit tot een vierkante lap van 1,5 cm. dik. Snijd het deeg in repen van 1 x 6 cm. Neem twee reepjes, leg ze op elkaar en sla ze dubbel. De uiteinden moeten goed aan elkaar vastkleven. Trek de repen uit tot 20 cm. lang en frituur de repen in hete olie totdat ze mooi bruin en opgezwollen zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Lekker bij soto, bubur of met een dipsausje.

Cakwe