Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Asinan Bogor Dua

Groente en fruitsalade overgoten met een hete zoet/zure saus


Ingrediënten:

- 300 gr. tauge
- 250 gr. witte kool
- 200 gr. ananas
- 200 gr. onrijpe mango
- 200 gr. yamboon
- 200 gr. zoete aardappel
- 100 gr. onrijpe papaya
- 100 gr. geroosterde pinda's

Bumbu:

- 100 gr. suiker
- 1 ltr. heet water
- 5 rode lomboks
- 5 rode rawits
- 3 eetlepels ebi
- 2 eetlepels azijn
- 2 theelepels zout
- heel klein beetje trassi

Bereiding:

Snijd het fruit in dunne plakjes of juliënne. Leg de mango, papaya, zoete aardappel en tauge kort in heet water. Strooi wat zout over de ananas en laat dat even intrekken. Snijd de kool in dunne repen. Laat alles goed uitlekken. Pureer de lomboks, rawits, ebi en trassi en doe dit in het water met de suiker, zout en azijn. Laat de saus inkoken en daarna helemaal afkoelen.

Spoel de vruchten en de groente af met koud water, doe ze in een schaal en schenk de koude saus er over heen. Laat de vruchten een nacht in de koelkast staan, zodat de smaken goed met elkaar combineren. Strooi de pinda's voor het serveren er over heen.

Asinan Bogor Dua