Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Perkedel Tahu Udang

Gefrituurde koeken van tofu en garnalen met pindasaus


IngrediŽnten:

- 1 blok tahu
- 75 gr. garnalen
- 1 lente-ui
- 1 eidooier
- 2 eetlepels bloem
- peper
- zout

Pindasaus:

- 50 gr. geroosterde pinda's
- 1,5 dl. lauw water
- 2 rode lomboks
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Prak in een kom de tahu met een vork fijn. Snijd de garnalen fijn en de lente-ui in ringen. Meng de tahu met de lente-ui, bloem, garnalen, eidooier, peper en zout. Neem een beetje van het mengsel en vorm hier een platte koek van. Ga zo door tot alles is gebruikt. Verhit een laagje olie in een wok en frituur de perkedel mooi bruin. Laat het uitlekken op keukenpapier.

Snijd voor de pindasaus de lomboks en knoflook fijn. Maal alle ingrediŽnten voor de saus fijn en voeg het water en het citroensap toe. Roer het goed door tot je een mooie saus hebt. Serveer de Perkedel Tahu Udang met de pindasaus.

Perkedel Tahu Udang
Download het recept
Moment geduld!