Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Baronang Bakar Ketjap

Geroosterde vis met een pittige ketjapmarinade

Baronang Bakar Ketjap | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 600 gr. dorade
- 1 limoen
- 4 teentjes knoflook
- 4 rode lomboks
- 2 cm. djahe
- 1 cm. kunyit
- 2 daun djeruk purut
- halve eetlepel peperkorrels
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels olie
- zout naar smaak

Bereiding:

Maak de vis schoon en kerf het met een scherp mes aan beide kanten in. Pers de limoen en wrijf de vis in met limoensap en zout en laat dit ca. 15 min. intrekken. Snijd de nerven uit de daun djeruk purut. Blend de knoflook samen met de djahe, lomboks, kunyit, peperkorrels en daun djeruk purut. Voeg de ketjap en de olie toe en wrijf hier de vis mee in. Rooster de vis op de barbecue of een hete gril gaar en bestrijk de vis tijdens het roosteren met de overgebleven marinade.

Baronang Bakar Ketjap