Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Soto Betawi Dua

Hartige rundvleessoep met kokosmelk


IngrediŽnten:

- 500 gr. rundvlees
- 2 ltr. water
- 2 dl. santen
- 3 gekookte eieren
- 3 aardappelen
- 3 limoenen
- 2 tomaten
- 1 lente-ui
- 1 schijfje laos
- 1 serehstengel
- 3 daun djeruk purut
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
- bawang goreng
- sambal oelek
- olie

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- 1 cm. kunyit
- 1 cm. djahe

Bereiding:

Kook het rundvlees in het water met zout gaar, snijd het vlees daarna in plakken en bewaar de bouillon. Snijd de lente-ui in ringen. Kook de aardappelen gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in plakken. Kneus de laos. Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook en maal de bumbu tot een pasta. Verhit wat olie en fruit de bumbu totdat het gaat geuren. Voeg de sereh, laos, daun djeruk purut, zout en suiker toe en schep alles goed door. Schenk de bouillon en de santen er bij en breng het zachtjes aan de kook.

Leg de plakken aardappel in een kom, leg het vlees hier op en schenk de bouillon er bij. Snijd de eieren en limoenen in partjes en de tomaten in plakjes. Voeg de ei en tomaat toe aan de soep. Strooi daarna de lente-ui en de bawang goreng er over en serveer de soep met sambal oelek naar smaak en de partjes limoen.

Soto Betawi Dua
Download het recept
Moment geduld!