Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tekwan

Visballetjes met garnalen in bouillon met yamboon


Ingrediënten:

- 250 gr. garnalen
- 250 gr. visfilet
- 150 gr. yamboon
- 125 gr. tapiocameel
- 50 gr. jamur merang
- 1,5 ltr. water
- 2 stengels selderij
- 5 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 eiwit
- 2 visbouillontabletten
- 2 eetlepels bawang goreng
- 1 theelepel peper
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels boter

Bereiding:

Pel de garnalen, maar bewaar de schillen en staarten. Doe het water in een pan en voeg de schillen, staartjes en bouillontabletten toe. Laat de bouillon ca. 30 tot 40 min. trekken en zeef de bouillon. Hak de garnalen en visfilet fijn. Meng dit met 1 theelepel zout, eiwit en tapiocameel en kneed alles goed door, voeg een beetje water toe als het te droog is. Maak er balletjes van en kook die in de bouillon gaar. Haal ze uit de bouillon zodra ze gaan drijven en zet ze even opzij.

Snijd de yamboon in lucifer dunne reepjes, snijd de paddenstoelen en de selderij in plakjes en snijd de lente-uitjes fijn. Doe de yamboon en de paddenstoelen bij de bouillon. Hak de knoflook fijn en fruit dit in de boter lichtbruin samen met peper en zout, roer dit door de bouillon. Voeg de selderij en de lente-uitjes toe en kook de groente beetgaar. Voeg de visballetjes toe en strooi de bawang goreng voor het serveren over het gerecht.

Tekwan