Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Tim Ayam Jamur

Gestoomde rijst met kipfilet


Ingrediënten:

- 300 gr. rijst
- 2 dl. kippenbouillon
- 1 kipfilet
- 1 hardgekookt ei
- 4 teentjes knoflook
- 1 kleine ui
- 5 champignons
- ketjap manis
- ketjap asin
- oestersaus
- vissaus
- suiker
- peper

Bereiding:

Was de rijst en laat het uitlekken. Pel het ei en snijd het in plakken. Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de knoflook en de ui fijn en snijd de champignons in plakjes. Fruit een deel van de knoflook met de rijst in wat olie. Voeg kippenbouillon toe en kook totdat er bijna geen vocht meer over is. Breng het geheel op smaak met vissaus, ketjap asin en peper.

Fruit de rest van de knoflook met de ui in olie glazig. Voeg dan de kipfilet en de champignons toe. Breng op smaak met ketjap manis, ketjap asin, vissaus, oestersaus en wat suiker en peper. Voeg het ei en wat water toe en stoof totdat de kip gaar is en het water is verdampt.

Breng de stoompan aan de kook. Verdeel het vlees over twee kommen. Verdeel de rijst over het vlees en druk dat aan. Stoom de rijst 20 tot 25 min. helemaal zacht. Keer de kom om op een bord en serveer meteen.

Nasi Tim Ayam Jamur