Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Baronang Bakar Sambal Ketjap Pedis

Gegrilde dorade met een pittige ketjapsaus


Ingrediënten:

- 2 dorades
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel limoensap
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 4 cm. kunyit
- 4 kemirienoten
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel peper

Saus:

- 1 kleine tomaat
- 9 rode rawits
- 3 sjalotten
- enkele geroosterde pinda's
- 6 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel limoensap

Bereiding:

Snijd voor de bumbu de sjalotjes en knoflook fijn. Schil de kunyit en snijd het fijn. Rooster de kemirienoten en ketumbar in een droge koekenpan. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het in de olie tot het gaat geuren. Kerf de huid van de vis met een scherp mes in en wrijf hem in met het zout, limoensap en de bumbu. Laat de vis een uur marineren. Rooster de vis op de barbecue of op een hete gril. Hak voor de saus de rawits en de sjalotten heel fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes en kneus de pinda's grof. Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer de saus bij de gegrilde vis.

Baronang Bakar Sambal Ketjap Pedis