Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Kambing Atjeh

Rijkelijk gevulde mie met geitenvlees


Ingrediënten:

- 300 gr. gekookte mie
- 200 gr. geitenvlees
- 50 gr. tauge
- 50 gr. witte kool
- 7,5 dl. water
- 3 dl. runderbouillon
- 4 teentjes knoflook
- 3 sjalotten
- 1 tomaat
- 1 lente-ui
- 1 daun salam
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel suiker
- halve theelepel azijn
- bawang goreng
- halve eetlepel zout
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 4 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 1 steranijs
- 2 cm. kunyit
- kwart theelepel djinten
- halve theelepel peper

Bereiding:

Kook het vlees met de daun salam in het water gaar en snijd het in repen. Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakken. Snijd de tomaat in blokjes, de kool in repen en de lente-ui over de lengte in dunne repen. Snipper de sjalotten, lomboks, knoflook en de kunyit fijn en maal de bumbu tot een pasta.

Verhit de olie en fruit de bumbu samen met de knoflookplakjes en sjalot ringen tot het begint te geuren. Voeg het vlees, de tomaatblokjes, de tauge en de kool toe en bak dit even mee. Voeg ketjap, zout, azijn, suiker en bouillon toe en stoof de kool gaar. Schep de mie er door en zorg dat alles goed is gemengd. Strooi de lente-ui en de bawang goreng over het gerecht.

Mie Kambing Atjeh