Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Atjeh Sabang

Pittige eiermie met garnalen, rundvlees en groente


Ingrediënten:

- 500 gr. eiermie
- 150 gr. garnalen
- 150 gr. rundvlees
- 100 gr. witte kool
- 100 gr. tauge
- 6 dl. water
- 5 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 2 lente-uitjes
- 1 tomaat
- 2 stengels selderie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels ketjap asin
- 4 eetlepels olie

Bumbu:

- 7 rode lomboks
- 5 teentjes knoflook
- 3 kardemompeulen
- 3 kemirienoten
- 1 steranijs
- 1 cm. djahe
- halve cm. kunyit
- 1 theelepel peper
- kwart theelepel ketumbar
- kwart theelepel djinten

Bereiding:

Kook het vlees in het water gaar, snijd het vlees in repen en bewaar de verkregen bouillon, ca. 3 dl. Snijd de tomaat in parten, snijd de sjalotten in ringen en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de kool in repen en maak de tauge schoon. Snijd de lente-ui in ringen en snijd de selderie fijn. Snijd voor de bumbu de lomboks, knoflook, djahe en kunyit fijn en maal de bumbu tot een pasta.

Verhit de olie en fruit de bumbu met de sjalotringen en de knoflookplakjes tot het begint te geuren. Voeg het vlees en de garnalen toe en bak dit mee tot de garnalen van kleur veranderen. Voeg de bouillon, de kool, de lente-ui en het zout toe en kook alles gaar, het vocht moet zijn ingedampt. Voeg dan de tauge, ketjap, tomaat en de selderie toe. Voeg de mie toe en stoof alles goed warm. Serveer het geheel met acar ketimun en emping.

Mie Atjeh Sabang