Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Nangka Cubadak

Gestoofde jonge nangka in een pittige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 600 gr. jonge nangka op siroop
- 1 ltr. santen
- 2 daun salam
- 3 kardemompeulen
- 1 steranijs
- 5 theelepels vers geraspte kokos
- 1 eetlepel asempasta
- 5 eetlepels olie

Bumbu:

- 20 rode lomboks
- 8 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 2 cm. djahe
- 3 cm. laos
- 1 theelepel peper
- halve eetlepel zout

Bereiding:

Rooster de kokos en stamp het fijn. Laat de nangka uitlekken en snijd het eventueel in kleinere stukken. Snijd de sjalotjes, lomboks en knoflook fijn. Schil de djahe en laos en snijd ze fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit het samen met de kokos, steranijs, kardemom en daun salam tot het gaat geuren. Voeg de santen en asempasta toe en kook totdat de saus is ingedikt. Doe de nangka in de saus en roer het door tot de nangka warm is.

Gulai Nangka Cubadak