Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kroepoek Nasi Ebi

Kroepoek van rijst met gedroogde garnalen

Kroepoek Nasi Ebi | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kop gekookte afgekoelde rijst
- 2 eetlepels ebi
- 2 eetlepels tapiocameel
- 1 theelepel knoflookpoeder
- zout naar smaak

Bereiding:

Doe alle ingredienten in de blender en maal het tot je meel hebt. Druk het op een vel bakpapier plat en kneed het daarna tot een bal in je handen (voeg geen water toe, het plakt al uit zichzelf). Leg de bal op het bakpapier en druk het plat. Leg er nog een vel bakpapier boven op en rol het uit tot een hele dunne plak. Druk hier vormpjes uit, maak ze eventueel platter tussen de vingers. Hoe platter hoe krokanter.

Leg de kroepoek op bakpapier op de bakplaat en leg ze in de oven. Zet de oven op de laagste stand, ca. 40 tot 60 graden en laat ze 100 min. drogen. Verpak de kroepoek per 2 in keukenpapier en droog ze verder op de verwarming voor een hele dag. Verhit voldoende olie en frituur de kroepoek ebi krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Kroepoek Nasi Ebi