Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Bolu Gulung Pandan

Pandan rolkoek met botercreme en geraspte kaas


IngrediŽnten:

- 80 gr. suiker
- 50 gr. patentbloem
- 65 gr. boter
- 7 eidooiers
- 4 eiwitten
- 1 eetlepel melkpoeder
- 1 eetlepel water
- 1 theelepel gecondenseerde melk
- 1 eetlepel pandanpasta
- geraspte kaas

Botercreme:

- 125 gr. poedersuiker
- 75 gr. zachte roomboter
- 1 theelepel heet water
- kleurstof naar keuze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix in een kom de roomboter met een klein beetje poedersuiker glad. Voeg dan al mixend beetje bij beetje de rest van de poedersuiker en heet water toe tot het mengsel lichtgeel is geworden. Voeg dan een paar druppels kleurstof toe en meng dit goed door, houd de botercreme apart. Smelt de boter en laat het afkoelen. Mix de eieren met de suiker, gecondenseerde melk, melkpoeder en het water tot het luchtig is. Meng de bloem beetje bij beetje door het eimengsel. Roer de gesmolten boter en de pandanpasta door het deeg en zorg ervoor dat alles goed is gemengd.

Vet een bakblik van 26 x 26 cm. in met boter en bekleed het met bakpapier. Vet het papier ook in met boter. Schenk het beslag in het bakblik, strijk het glad en bak de cake in 20 min. gaar. Haal het uit de oven, bestrooi het direct met poedersuiker en keer hem om op bakpapier. Rol de cake op met behulp van het bakpapier, laat het even rusten en rol hem terug. Besmeer de cake met een laagje botercreme en rol het stevig, maar voorzichtig op. Laat het rusten op de naad, bestrooi het met geraspte kaas en laat het volledig afkoelen. Snijd het voor het serveren in plakken.

Bolu Gulung Pandan
Download het recept
Moment geduld!