Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bolu Kukus Lapis

Gestoomde cake in kleurige laagjes


Ingrediënten:

- 200 gr. tarwebloem
- 150 gr. suiker
- 1 dl. santen
- 4 eieren
- 1 theelepel gecondenseerde melk
- rode kleurstof
- pandanpasta

Bereiding:

Vet een tulband vorm in met boter en zet een stomer klaar op het vuur. Wikkel de deksel in een schone theedoek om condensdruppels op te vangen. Mix de eieren met de suiker en gecondenseerde melk tot het wit en luchtig is. Voeg al mixend beetje bij beetje en afwisselend de bloem en santen bij de eieren. Verdeel het deeg in drie gelijke porties. Maak een deel groen, een deel rood en laat het andere deel wit.

Doe de helft van het groene beslag in de vorm en stoom dit 5 min. Schenk de helft van het witte beslag op de gestoomde laag en stoom dit ook 5 min. Schenk de helft van het rode beslag in de vorm en stoom dit ook 5 min. Ga zo door tot al het beslag is gebruikt en stoom bij de laatste laag het geheel 10 min. in plaats van 5 min. Houd het water goed in de gaten om droogkoken te voorkomen. Stort de bolu kukus op een schaal, laat het afkoelen en snijd het in plakjes.

Bolu Kukus Lapis