Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Telor Saus Kacang

Omelet met tofu overgoten met een pittige pindasaus

Tahu Telor Saus Kacang | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 50 gr. tauge
- half blok tahu
- 3 koolbladeren
- 2 eieren
- 1 lente-ui
- halve theelepel zout
- halve theelepel peper
- olie

Pindasaus:

- 100 gr. geroosterde pinda's
- 1,5 dl. heet water
- 5 rode lomboks
- 3 rode rawits
- 3 teentjes knoflook
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel limoensap

Bereiding:

Snijd de koolbladeren in reepjes en blancheer ze in heet water. Spoel de tauge met heet water af en laat de groente uitlekken. Prak de tahu grof met een vork. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Klop de eieren los met het zout en de peper. Roer de tahu en lente-ui door het ei. Verhit een flinke hoeveelheid olie en bak het eimengsel aan een kant bruin. Draai het om en bak de andere kant. Haal de omelet uit de pan en houd het warm.

Verhit een beetje olie, bak de lomboks, rawits en knoflook tot ze zacht zijn en maal ze dan met de pinda's fijn. Doe dit terug in de wok en bak alles nog even goed door. Voeg het water en de ketjap toe en stoof de saus tot de gewenste dikte. Roer het limoensap er op het laatst door. Leg de omelet op een schaal. Leg de kool en tauge er op en schenk de pindasaus er over heen.

Tahu Telor Saus Kacang