Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bebotok Jamur Tiram

Gestoomde pakketjes met kippengehakt en oesterzwammen


Ingrediënten:

- 250 gr. oesterzwammen
- 100 gr. kippengehakt
- 100 gr. grof geraspte kokos
- 2 rode lomboks
- halve eetlepel ebi
- 6 daun salam
- bananenblad

Bumbu:

- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 cm. laos
- kwart theelepel ketumbar
- 1 theelepel gula bali
- 1,5 theelepel zout

Bereiding:

Scheur de oesterzwammen in stukken. Ontpit de lomboks en snijd ze in schuine ringen. Week de ebi in heet water tot ze zacht zijn, dep ze droog en rooster ze in een droge koekenpan. Snijd het bananenblad in 6 stukken. Snipper de sjalotjes, knoflook en laos. Maal de bumbu tot een pasta en meng dit goed met de oesterzwammen, kippengehakt, kokos, lomboks en ebi. Verdeel de vulling over de bananenbladeren en leg op de vulling een daun salam. Vouw het blad dicht, steek de uiteinden vast met een cocktailprikker en stoom de pakketjes in 20 min. gaar.

Bebotok Jamur Tiram