Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tongseng Daging Sapi

Pittig gestoofd rundvlees in ketjapsaus met kool

Tongseng Daging Sapi | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. rundvlees
- 150 gr. spitskool
- 1 ltr. water
- 6 sjalotten
- 5 rode rawits
- 2 lente-uitjes
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel asemwater
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Bumbu:

- 3 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 5 cm. laos
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel djahe

Bereiding:

Snijd het vlees in stukken. Snijd de kool in repen en kneus de sereh. Snijd de ui, sjalotten en lente-uitjes in ringen. Snijd de tomaten in stukjes. Schil de laos en snijd het fijn. Snipper de knoflook en lomboks en maal de bumbu tot een pasta. Verhit wat olie en bak de uiringen goudbruin. Voeg de bumbu, sereh en daun salam toe en bak dit goed door. Voeg het vlees toe en bak het mee tot het van kleur verandert. Voeg het water, ketjap, suiker en zout toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur zacht en stoof het vlees gaar. Doe op het laatst de rawits, lente-uitjes, stukjes tomaat en de kool er bij en laat het stoven tot de kool beetgaar is. Breng het geheel op smaak met suiker en zout.

Tongseng Daging Sapi