Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Goreng Domba

Gebakken rijst met lamsvlees, emping en komkommer

Nasi Goreng Domba | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 100 gr. lamsvlees
- gekookte witte rijst
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 1 kleine ui
- 2 eetlepels doperwten
- 1 eetlepel kerrie
- 1 eetlepel ketjap manis
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- bawang goreng
- komkommer
- emping

Bereiding:

Hak de sjalot en de knoflook grof. Snijd de ui in halve ringen. Snijd het vlees in blokjes en bak dit in olie gaar en bruin. Fruit de sjalot, ui en knoflook in wat olie goudbruin. Voeg de kerrie toe en bak dat even mee. Roer de rijst en de erwten er door en bak dit al omscheppend warm. Roer de ketjap en het vlees er door en breng het geheel op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in plakjes en frituur de emping. Bestrooi de Nasi Goreng Domba met bawang goreng en serveer het geheel met komkommer en de emping.

Nasi Goreng Domba