Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Loempia Basah

Gevulde flensjes met kip en bamboescheuten met een pittige saus


Ingrediënten:

loempiavel:

- 100 gr. bloem
- 50 gr. rijstmeel
- 3,5 dl. water
- 1 ei
- zout
- olie

Vulling:

- 100 gr. kipfilet
- 100 gr. bambuscheuten
- 1 dl. water
- 2 eieren
- 6 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 dunne prei
- 2 eetlepels ebi
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels ketjap asin
- 1 theelepel peper
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
- 4 eetlepels olie

Loempiasaus:

- 1,5 dl. water
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels taoco
- 2 eetlepels sambal lampung
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel tomatensaus
- 2 theelepels suiker
- halve theelepel zout
- kwart theelepel azijn
- maizena

Bereiding:

Deze loempia's worden niet gebakken of gefrituurd. Roer voor de loempiavellen alles door elkaar tot een glad beslag en bak daarvan in de olie dunne flensjes, houd dit apart. Loempiasaus: Rasp de knoflook en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Breng het aan de kook en bind de saus met aangelengde maizena, houd de saus apart.

Vulling: Kook de kipfilet gaar en snijd het in blokjes of rafel het vlees met twee vorken uiteen. Week de ebi in heet water tot ze zacht zijn en pureer ze. Snijd de bambuscheuten in luciferdunne repen. Hak de knoflook heel fijn, snijd de prei in dunne ringen en snijd de sjalotten fijn. Klop de eieren los.

Verwarm twee eetlepels olie en bak hierin al roerend de eieren gaar. Haal ze uit de pan en fruit in de rest van de olie de sjalotten, prei en knoflook tot het begint te geuren. Voeg de overige kruiden toe en schep het goed door. Voeg de kip, ei, water en bambuscheuten toe en stoof totdat al het water is verdampt. Leg een eetlepel vulling op een flensje en vouw het dicht als een enveloppe. Serveer de Loempia Basah met de saus.

Loempia Basah