Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Puding Alpukat Saus Moka

Avocadopudding met mokkasaus


Ingrediënten:

- 300 gr. avocado
- 150 gr. suiker
- 8 dl. melk
- 1 zakje witte agar-agar
- halve theelepel vanille
- paar druppels groene kleurstof

Saus:

- 100 gr. pure chocolade
- 100 gr. gula bali
- 5 dl. melk
- 1 eidooier
- 1 eetlepel oploskoffie
- 1 eetlepel maïzena

Bereiding:

Prak de avocado fijn en breng dit samen met de melk, agar-agar, suiker en vanille aan de kook. Roer de groene kleurstof er door en schenk de vloeistof in glazen. Laat de pudding afkoelen en in de koelkast verder opstijven.

Breek voor de mokkasaus de chocolade in kleine stukjes. Breng de melk aan de kook en los de oploskoffie hierin op. Voeg de chocolade en de suiker toe en kook het geheel totdat de suiker is opgelost en de chocolade is gesmolten. Roer de maïzena door de eidooier en roer dit tot een gladde massa is ontstaan. Roer dit door de kokende melk en roer totdat de saus is gebonden. Laat de saus afkoelen en schenk het dan over de pudding.

Puding Alpukat Saus Moka