Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Rujak Mie Palembang

Mie en gefrituurde visballetjes met een zoete, maar zeer pittige saus


Ingrediënten:

- 300 gr. pempek
- 250 gr. gula merah
- 150 gr. gare mie
- 100 gr. komkommer
- 25 gr. su-un
- 25 gr. tauge
- 1,5 dl. water
- 2 eetlepels azijn
- 50 gr. ebi

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 10 rode rawits
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel ebi
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Week de su-un in heet water tot het zacht is en laat het goed uitlekken. Snijd de pempek in stukken, frituur het goudbruin en laat het goed uitlekken. Snijd de komkommer in blokjes en spoel de tauge af met heet water. Hak de gula merah fijn. Week de 50 gr. ebi in heet water tot het zacht is, maak het droog en stamp dit fijn. Snijd de sjalotjes, rawits en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta.

Breng het water met de gula merah aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Roer de bumbu er door en breng het geheel weer aan de kook. Laat het wat afkoelen en roer dan de azijn er door. Doe de mie, de su-un en de pempek in een kom. Leg daarop de tauge en de komkommer. Schenk de saus er over en bestrooi het gerecht met de fijngestampte ebi.

Rujak Mie Palembang