Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cireng Isi Tuna Pedis

Gefrituurde koekjes gevuld met pittige tonijn


Ingrediënten:

- 250 gr. tapiocameel
- 1,5 dl. water
- 2 lente-uitjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 2 eetlepels bloem
- kwart theelepel zout

Vulling:

- 200 gr. tonijn
- 1 dl. dikke santen
- 1 eetlepel olie

Bumbu:

- 10 rode rawits
- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 serehstengel
- 4 daun djeruk purut
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel zout
- halve theelepel bouillonpoeder

Bereiding:

Stoom, voor de vulling, de tonijn gaar en hak het grof. Neem van de sereh alleen het witte gedeelte en snijd de nerf uit de daun djeruk purut. Snijd de sjalotjes in halve ringen en de rawits, knoflook, sereh en djeruk purut fijn. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het gaat geuren. Voeg de tonijn en santen toe en stoof totdat het redelijk droog is geworden. Laat de vulling afkoelen.

Pers, voor het deeg, de knoflook, snijd de lente-uitjes in dunne ringen en kneus de ketumbar. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een stevig deeg en tot het niet meer aan je handen blijft plakken. Neem een beetje deeg ter grootte van een pingpongbal, druk het plat en leg er een halve eetlepel vulling op. Maak het balletje goed dicht, rol het even tussen je handen en druk het bolletje plat. Maak de randen mooi glad en frituur de cireng in hete olie mooi bruin en gaar. Laat het uitlekken op keukenpapier.

Cireng Isi Tuna Pedis