Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Bakso Goreng Saus Kacang

Gevulde, gefrituurde tahu met pindasaus


Ingrediënten:

- 1 blok tahu
- 1 dl. water
- 50 gr. tarwebloem
- 5 pangsitvellen
- 1 ei
- ketjap manis
- sambal lampung
- limoen
- olie

Vulling:

- 250 gr. kippengehakt
- 150 gr. tapiocameel
- 4 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- 1 ei
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel sesamolie
- halve theelepel peper

Pindasaus:

- 250 gr. geroosterde pinda's
- 100 gr. gula djawa
- 2 dl. water
- 5 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de tahu in dikke plakken en snijd die weer diagonaal door. Schraap met een lepel tahu uit de driehoeken, zodat je een holte in de tahu krijgt. Doe de uitgeschraapte tahu in een kom. Snijd de lente-ui en de knoflook heel fijn en klop het ei los. Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar. Vul de tahu met deze vulling.

Maak een beslag van het ei, bloem en het water en rol de gevulde tahu er door. Verhit ruim olie en frituur de tahu mooi bruin. Neem een lepel overgebleven vulling, leg dat op een pangsitvel en vouw die dicht. Plak de uiteinden met water dicht en frituur ze goudbruin en krokant.

Maal voor de pindasaus alle ingrediënten tot een pasta en kook dit in tot de gewenste dikte. Serveer de Tahu Bakso Goreng met de pindasaus, ketjap manis, sambal en partjes limoen.

Tahu Bakso Goreng Saus Kacang